Coinsiz C# form yüklendiginde sayaç (1 Viewer)

Wiston 

Kartal 🦅
coadmin
Katılım:Tem 2, 2020
Mesajlar:1,441
Tepkime puanı:10,677
Puanları:802
Konum: SpyDark Malikanesi
Credits
4,298
10. Sınıf nesne tabanlı programlama dersi hocalar mutlaka bu örneği yapar işinize yarıyabilir iyi forumlar

C#:
int toplam = 0, sayaç = 0;
While(sayac<=100)
{
sayac = sayac + 3;
toplam = toplam + sayac;
if (toplam>200)
  {
    Messagebox.show("Limit aşıldı", "sonuç");
Break;
  }
}
lbltoplam.Text = toplam.ToString();
 

SpyTurk 

💲💲💲💲💲💲💲💲
majorrr
Katılım:Mar 30, 2022
Mesajlar:302
Tepkime puanı:1,029
Puanları:243
Credits
1,408
10. Sınıf nesne tabanlı programlama dersi hocalar mutlaka bu örneği yapar işinize yarıyabilir iyi forumlar

C#:
int toplam = 0, sayaç = 0;
While(sayac<=100)
{
sayac = sayac + 3;
toplam = toplam + sayac;
if (toplam>200)
  {
    Messagebox.show("Limit aşıldı", "sonuç");
Break;
  }
}
lbltoplam.Text = toplam.ToString();
eline sağlık
 
Katılım:Mar 10, 2022
Mesajlar:1,319
Tepkime puanı:5,738
Puanları:713
Credits
6,821
10. Sınıf nesne tabanlı programlama dersi hocalar mutlaka bu örneği yapar işinize yarıyabilir iyi forumlar

C#:
int toplam = 0, sayaç = 0;
While(sayac<=100)
{
sayac = sayac + 3;
toplam = toplam + sayac;
if (toplam>200)
  {
    Messagebox.show("Limit aşıldı", "sonuç");
Break;
  }
}
lbltoplam.Text = toplam.ToString();
Eline sağlık kardeşim
 
Katılım:Haz 19, 2019
Mesajlar:80
Tepkime puanı:476
Puanları:53
Credits
1,319
işmdi bu sayac ne sayar?
0 dan başlar ve dedin ki 100 de az değilse looptan cıkma fakat içinde sayacı 3'er artiriyorsun dolaysıyla while içinde de 0-100 birer birer değil de daha hızlı çıkacakmış . Mantık ta anlat çocuklar anlasın bence. sayacın mantığı nedir ne için kullanılır v.s
Tek kod vermek herhangi bir açıklama yoksa başlangıç düzeyindeki arkadaşlar için kafa karışıklığıan sebep olacaktır.
Saygılarıma
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştir

Üst Alt